.widget.ContactForm { display: none; }

"Ανάγνωση βιβλίων"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Μουσική παράσταση


«ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ & ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ»
Με αφορμή την κυκλοφορία του ΒΙΒΛΙΟΥ-CD του Ντίνου Χριστιανόπουλου «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ & ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS, Θα πραγματοποιηθεί συναυλία-παρουσίαση την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 ώρα 21:00 στο ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.( Αγ. Δημητρίου 159 Α).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Ντίνος Χριστιανόπουλος, ποιητής, Κωνσταντίνος Μπλιάτκας, Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ-3.
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο Δημήτρης Νικολούδης.
Μουσική θα παίξουν οι: Σάκης Λάιος πιάνο, Μιχάλης Πιπέρκος πνευστά, Στέργιος Κουλαξίδης μπουζούκι μαντολίνο.
Το 1984 κάποιοι καλοί φίλοι, μου προτείνουν να γίνει ένας δίσκος με τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου στον οποίο ήθελαν να συμμετέχω κι εγώ. Αυτή η προσπάθεια δεν είχε τύχη. Μαζί με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη βάλαμε σκοπό κάποια στιγμή να δισκογραφήσουμε τα τραγούδια για τα οποία παιδευτήκαμε πάρα πολύ για να τα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούσε ο δημιουργός τους. Έτσι λοιπόν καταφέραμε το 1994 να κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος «Το αιώνιο παράπονο» που περιέχει δέκα τραγούδια. Το 1998 κατόπιν προτροπής του φίλου Κώστα Μπλιάτκα κυκλοφορεί ο δίσκος «Με τέχνη και με πάθος». Σε αυτή τη δουλειά γίνεται ένα πάντρεμα των τραγουδιών του Ντίνου Χριστιανόπουλου με αυτά που έκανε πάνω σε στίχους του ποιητή ο μεγάλος μας συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής. Η τιμή για μένα ήταν μεγάλη και βαριά και επιπλέον όλα αποκτούν μία άλλη διάσταση με τη συμμετοχή στο CD του Μανώλη Μητσιά.
Δημήτρης Νικολούδης


Lettura di libri

1 σχόλιο:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ είπε...

Καλημέρα σας!
Η χθεσινή βραδιά στο ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ,ήταν πραγματικά μια γλυκιά,ανάλαφρη,λιτή βραδιά με πρωταγωνιστή βέβαια τον κύριο ΝΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ!
Η ομιλία του, και τα τραγούδια του που ακολούθησαν,έδειξαν την αλήθεια του!Έτσι όπως ο ίδιος ξέρει να εκφράζεται και να βιώνει.
Η γνωριμία μου μαζί του και οι αφιερώσεις του στα βιβλία,είναι η έκφραση του θαυμασμού μου προς το άτομό του.